Featured Post

RECEPT ZA LJUDE KOJI CENE DOBRU HRANU punjeni medaljoni!

Obavezno probajte ovaj recept...

alo/informer.rs 31. 05. 2017. 22:10
62419_20-shutterstock-98085740_f.jpg?149

Shutterstock

Sastojci:

  • 600 g svinjskog filea
  • 50 g praške šunke
  • 50 g trapista
  • 200 g pečuraka
  • 150 g crnog luka
  • 150 g paprika
  • 150 g paradajza
  • 300 ml soka od paradajza
  • 300 g kuvanog pirinča
  • 200 g integralnog hleba

Priprema:

File isecite i rastanjite tučkom za meso. Na meso stavite listić šunke, pečurku i kocku trapista. Krajeve mesa savijte i formirajte punjeni medaljon. Punjene medaljone pecite na zagrejanom ulju, na laganoj vatri. Kada su medaljoni gotovi, kratko propržite sitno isečen crni luk, preostale pečurke, papriku i paradajz isečene na kockice. Dinstajte 7-8 minuta, prelijte sokom od paradajza, začinite i ostaviti sos da se kuva 5-6 minuta. Na tanjir servirajte kuvani pirinač i medaljone i prelite sosom. Dekorišite i poslužite uz integralni hleb.

Izvor: http://informer.rs/magazin/ice-pice/136804/RECEPT-LJUDE-KOJI-CENE-DOBRU-HRANU-punjeni-medaljoni
loading...