Featured Post
Ako ste alergični na gluten to vas neće sprečiti da uživate u pravoj letnjoj poslastici - palačinkama sa puterom od kikirikija i voćem!
Shutterstock
Sastojci:
75 grama brašna bez glutena
1 supena kašika svežeg cimeta
1 jaje
220 ml mleka
1 supena kašika suncokretovog ulja
2 supene kašike putera od kikirija bez glutena
1 banana, iseckana na komadiće
150 grama jagoda
med
Shutterstock
Priprema:
U jednu veliku činiju viljuškom lagano umešati brašno i cimet .
Dodati jaje, mleko i mešati sve dok se smesa ne pretvori u lepo testo.
Zagrejati tiganj prečnika 22cm i posuti nekoliko kapi ulja. Višak skupiti maramicom.
Kutlačom azgrabiti mali deo testa i izručiti ga na sredinu tiganja. Mešati tiganjem kružno dok smesa ne pokrije celu površinu.
Ostaviti da se peče 2 minuta, a kada dobije lepu boju okrenuti palačinku na drugu stranu još minut-dva.
Na kraju palačinke namazati puterom od kikirikija, smotati i preliti medom medom. Dodati na njih iseckane jagode i banane.