Featured Post

PALAČINKE BEZ GLUTENA! Recept koji morate da probate

Ako ste alergični na gluten to vas neće sprečiti da uživate u pravoj letnjoj poslastici - palačinkama sa puterom od kikirikija i voćem!

superžena/informer.rs 31. 05. 2017. 16:11
14695_pala_f.jpg?1496239830

Shutterstock

Sastojci:

75 grama brašna bez glutena
1 supena kašika svežeg cimeta
1 jaje
220 ml mleka
1 supena kašika suncokretovog ulja
2 supene kašike putera od kikirija bez glutena
1 banana, iseckana na komadiće
150 grama jagoda
med

26261_pppp_f.jpg?1496239836

Shutterstock

Priprema:

U jednu veliku činiju viljuškom lagano umešati brašno i cimet . 

Dodati jaje, mleko i mešati sve dok se smesa ne pretvori u lepo testo. 

Zagrejati tiganj prečnika 22cm i posuti nekoliko kapi ulja. Višak skupiti maramicom. 

Kutlačom azgrabiti mali deo testa i izručiti ga na sredinu tiganja. Mešati tiganjem kružno dok smesa ne pokrije celu površinu. 

Ostaviti da se peče 2 minuta, a kada dobije lepu boju okrenuti palačinku na drugu stranu još minut-dva. 

Na kraju palačinke namazati puterom od kikirikija, smotati i preliti medom medom. Dodati na njih iseckane jagode i banane. 

Izvor: http://informer.rs/magazin/ice-pice/136729/PALACINKE-BEZ-GLUTENA-Recept-koji-morate-probate
loading...